Bahan-bahan:
1 gelas cream cracker 100g
1 1/2 gelas tepung gandum
10 biji telur
1 1/2 gelas gula halus
14 oz mentega
1/2 tin susu manis
200g Horlick
2 sudu besar Golden Syruo
sedikit esen vanilla
1 sudu besar ovellette
Cara-cara membuatnya
1 gelas cream cracker 100g
1 1/2 gelas tepung gandum
10 biji telur
1 1/2 gelas gula halus
14 oz mentega
1/2 tin susu manis
200g Horlick
2 sudu besar Golden Syruo
sedikit esen vanilla
1 sudu besar ovellette
Cara-cara membuatnya
- Pukul telur dan gula hingga pekat.
- Masukkan ovellette.
- Pukul adunan tersebut hingga sebati.
- Mentega,susu,horlick,tepung,cracker,golden syrup dan esen vanilla dipukul ditempat yang lain sebagai satu adunan.
- Gaul lagi dan masukkan tepung gandum.
- Bahagi adunan tersebut kepada 2
- kosong.
- browning sugar.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan